Soria Composor N18 Gastrosor Xxi 50ml

Op voorraad

Onze Leveringsmethodes:

Afhalen in de apotheek

Dit is een geneesmiddel, geen langdurig gebruik zonder medisch advies, bewaren buiten bereik van kinderen, lees aandachtig de bijsluiter. Vraag raad aan uw arts of apotheker. In geval van bijverschijnselen, neem contact met uw huisarts.

Geneesmiddelen zijn geen gewone producten. Ze kunnen nooit teruggenomen of geruild worden. De wet verbiedt apothekers om ongebruikte geneesmiddelen terug te nemen. In het belang van uw veiligheid worden alle geneesmiddelen die u terugbrengt naar de apotheek gesorteerd bij de vervallen geneesmiddelen.

Beschrijving

Calendula officinalis (Goudsbloem) bevat salicylzuur, essentiële olie, flavonoïden (quercetine), carotenoïden, looistoffen, bitterstoffen (calendine) en saponinen. Deze stoffen zorgen voor een ontstekingswerend, cicatriserend en spasmolytisch vermogen. Goudsbloem heeft een anti-inflammatoire werking dankzij isorhamnetine die het lipo-oxigenase enzym inhibeert (catalysator van pro-inflammatoire mediatoren). De cicatriserende werking is vooral te wijten aan de flavonoïden en de carotenoïden. Studies tonen aan dat de plant een antibacteriële werking heeft (Staphylococcus aureus, Streptococcus fecalis, Escherichia coli, etc), alsook antimycotisch, antiparasitair en antiviraal is.

Achillea millefolium (Duizendblad) bezit ontstekingswerende eigenschappen dankzij proazuleen en terpentijn, spasmolytische en stoelgangbevorderende eigenschappen dankzij flavonoïden, apigenol, luteoline en het alkaloïd achilleïne. De antioxidante eigenschappen van de flavonoïden dragen bij tot het herstel van het beschadigde darmslijmvlies.

Glycyrrhiza glabra (Zoethout) bezit spasmolytische en ontstekingswerende eigenschappen door de aanwezigheid van flavonoïden (liquiretine), saponinen en terpenen (glycyrrhizine). Zoethout gaat de vorming van maag- en darmzweren tegen en voorkomt de aanhechting van Helicobacter pylori aan het maagslijmvies.

Althaea officinalis (Heemst) is één van de belangrijkste slijmstofhoudende planten. De polysachariden zijn gekend en gewaardeerd. Het is een prikkelverminderende plant: slijmstoffen leggen een beschermend laagje op de slijmvliezen, verminderen daardoor de hevigheid van de prikkel en de inflammatie afnemen. Slijmstoffen zijn onrechtstreeks anti-inflammatoir en remmen de rubor, calor, dolor en tumor zowel in de luchtpijp, keel, maag en darmen. De slijmstoffen veranderen de consistentie van het slijm door het watergehalte te verhogen: bacteriën gedijen niet meer, taai slijm vervloeit, het afvoeren en ophoesten verloopt gemakkelijker. Slijmstoffen zoals het arabinogalactaan zijn immunostimulerend. Er is een aanzienlijke verbetering van de fagocytose na het innemen van een heemstwortelextract.

De werking van Curcuma longa of kurkuma is vooral te wijten aan de curcuminoïden en de essentiële olie. In hoge dosis kan curcuma de maagsapproductie verhogen, in lage dosis is curcuma anti-ulcereus en celbeschermend. Het voorkomt de groei van bacteriën zoals de H. pylori. Curcumine is choleretisch, cholagoog en leverbeschermend. Daarnaast heeft curcumine een uitgesproken anti-inflammatoire werking (zowel bij acute als chronische ontstekingen).

Gebruik

3 x 1 ml per dag

Samenstelling

Composition par 3 ml: extrait fluide de calendula (Calendula officinalis L, fleurs) (965 mg), eau, humectant: glycérine, extrait fluide d'achillée (Achillea millefolium L, sommités fleuries (564 mg), extrait lyophilisé de réglisse (Glycyrrhiza glabra L, racine) (375 mg), extrait lyophilisé de guimauve (Althaea officinalis L, racine) (150 mg), gamma-cyclodextrines (121 mg), alpha-cyclodextrines (33 mg), extrait lyophilisé de curcuma (Curcuma longa L, racine) (15 mg).

Standardisation par 3 ml:

Flavonoïdes 10,50 mg

Saponines 75 mg

Mucilages 105 mg

Curcumine 9 mg

Indicatie

maag- en darmzweer, gastritis, atrofie, hypertrofie, perforatie, postoperatoir, reflux, teveel maagzuur.

Contra indicatie

bij de aanbevolen dosis zijn geen bijwerkingen gekend.

Langdurige overdosering van Glycyrrhiza kan hoofdpijn en hypertensie veroorzaken.

Niet gebruiken bij zwangerschap en borstvoeding zonder medisch advies.

Gegevens
CNK3718004
FabrikantenSoria Bel
MerkenSoria
Breedte43 mm
Lengte122 mm
Diepte40 mm
Hoeveelheid verpakking50