Soria Propolis C Keeltabletten 36

Niet op voorraad

Onze Leveringsmethodes:

Afhalen in de apotheek

Dit is een geneesmiddel, geen langdurig gebruik zonder medisch advies, bewaren buiten bereik van kinderen, lees aandachtig de bijsluiter. Vraag raad aan uw arts of apotheker. In geval van bijverschijnselen, neem contact met uw huisarts.

Geneesmiddelen zijn geen gewone producten. Ze kunnen nooit teruggenomen of geruild worden. De wet verbiedt apothekers om ongebruikte geneesmiddelen terug te nemen. In het belang van uw veiligheid worden alle geneesmiddelen die u terugbrengt naar de apotheek gesorteerd bij de vervallen geneesmiddelen.

Beschrijving

Propolis is gekend voor zijn ontstekingswerende eigenschappen door de aanwezigheid van ferulinezuur, galangine en pinocembrine en voor zijn wondhelend en pijnstillend vermogen (3 tot 4 x sterker dan cocaïne). Propolis verhoogt enerzijds de algemene weerstand en stimuleert anderzijds de fagocytose en de antilichaamvorming. Propolis is vooral aangewezen bij sinusitis en virale en bacteriële infecties.

Echinacea (rode Zonnehoed) is dankzij de aanwezigheid van echinacine, echinacoside, cynarine, organische zuren en andere belangrijke inhoudstoffen een zeer populair hulpmiddel om de weerstand te verhogen. Bij uitwendig gebruik van de plant wordt de uitbreiding van de infectie verhinderd door een lokale stimulatie van de fagocytose en inhibitie van de hyaluronidase. De regeneratie van het weefsel en de wondheling worden bevorderd door verhoging van de vaatwandpermeabiliteit en stimulatie van de omzetting van fibroblasten in fibrocyten.

Thymus vulgaris (Tijm) is interessant door zijn sterk antiseptisch vermogen dankzij een essentiële olie rijk aan thymol, cymol, carvacrol, pineen, enz.. Tijm bevat ook flavonoïden en fenolzuren met vaatwandbeschermende, krampwerende en bloedcirculatiebevorderende eigenschappen. Tijm vermindert de prikkeling van het sympathisch zenuwstelsel, oorzaak van ongecontroleerde (droge) hoest en hevige niesbuien.

Mentha piperita (Munt) is zeer efficiënt omwille van zijn pijnstillend, antiseptisch, krampwerend en ontzwellend vermogen dankzij een essentiële olie rijk aan mentol, piperitol, cineol, menton, pineen, limoneen en carryophylleen. Munt veroorzaakt een gevoeligheidsvermindering op de uiteinden van de sensoriële zenuwbanen. De essentiële olie, tannines en polyfenolen zijn bovendien verantwoordelijk voor een antivirale activiteit

Vitamine C is vooral weerstandsverhogend en weefselherstellend.

Gebruik
  • volwassenen: 6 tabletten/dag

- kinderen: 3 tabletten/dag

Samenstelling

Propolis 20%, vit. C 0,5%, Echinacea 10%, Tijm 0,4%, Pepermunt 0,6%, xylitol, fructose

Indicatie

keelkriebel, hoest, slechte adem, keelirritatie, droge keel, alcoholadem

Contra indicatie

Niet aanbevolen tijdens de zwangerschap.
Mag gebruikt worden bij borstvoeding en geschikt voor kinderen vanaf 5 jaar.

Gegevens
CNK1208032
FabrikantenSoria Bel
MerkenSoria
Breedte65 mm
Lengte103 mm
Diepte30 mm
Hoeveelheid verpakking36 tabl